14/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić je u pratnji izvršnog direktora Rudnika uglja Slavoljuba Popadića, načelnika CB- Pljevlja Slavka Vojinovića, direktora DOO Čistoća Saše Ječmenice i člana Borda direktora pljevaljskog Rudnika Zorana Gospića posjetio Službu zaštite i razgovarao sa vatrogascima koji su učestvovali u gašenju požara koji je prije dva dana zahvatio zgradu DPO u kojem su izgorjele prostorije i oprema LJE „Radio Televizije Pljevlja“.

Efikasnom i hrabrom akcijom vatrogasaca, uz sadejstvo mehanizacije Rudnika uglja i DOO „Čistoća”, pričinjena šteta u požaru na zgradi DPO je svedena na najmanju mjeru, kazao je predsjednik Opštine Mirko Đačić tokom posjete Službi zaštite i spasavanja.

 „Posao vatrogasaca je jedan od najvažnijih poslova u sistemu lokalne uprave i  opština će nastaviti aktivnosti na poboljšanju vašeg statusa“, kazao je Đačić podsjećajući da je nedavno obezbijeđena donacija Vlade NR Kine u vrijednosti  40.000 eura za nabavku specijalnih vatrogasnih odijela.

„Iskustvo nam govori da je ljeto period brojnih šumskih požara koji pred vas stavlja kompleksan zadatak zaštite ljudi i imovine. Vaš odgovor na te i slične izazove uvijek je bio efikasan i uspješan i hvala vam na tome u ime lokalne uprave i u ime svih građana“, rekao je Đačić.

U gašenju požara na zgradi DPO u kome su stradale prostorije i oprema RTV Pljevlja, pored pripadnika Službe zaštite, učestvovali su radnici i mehanizacija Rudnika uglja i DOO „Čistoća“.

„Ono što je dobro u čitavoj ovoj nevolji jeste da smo kao grad pokazali da funkcionišemo dobro. U svim teškim uslovima Rudnik je uvijek bio i biće tu da pomogne u svim akcijama. Drago mi je što su kolege iz Rudnika pravovremeno reagovale i da smo obazbijedili to što smo mogli, a  vi to svakako zaslužujete. Uvijek računajte na nas, onako kao što mi računamo na vas“ – istakao je izvršni direktor Rudnika Slavoljub Popadić.

Ovom prilikom predsjednik Opštine je uručio novčane nagrade, naglašavajući, još jednom, da su Pljevlja ponosna na sve one koji su učestvovali u jednoj od najzahtjevnijih akcija gašenja požara, u kojoj na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

Komandir Službe zaštite Goran Čavić zahvalio se predsjedniku Opštine u ime svih nagrađenih i istakao da su pravovremenom akcijom, planskim radom, poštujući pravila službe i taktiku gašenja požara, uz pomoć mehanizacije Rudnika uglja i DOO Čistoća, uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju i štetu svedu na minimum. U akciji je učestvovalo 28 vatrogasaca i sedam vozila.

„Ova nagrada je potvrda da smo dobro odradili svoj posao, a to je jedino što nam je važno. Potvrda da smo naš zadatak, da sačuvamo živote i imovinu građana Pljevalja, ispunili“, kazao je Čavić.

Izvor: PV INFORMER