01/06/2023
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

All-focus

Danas je u učenicima OŠ „Ristan Pavlović“ održano predavanje na temu „Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara“. Današnje predavanje je prvo u nizu koji su projektom NVU „PV Informer“ planirani da se održe u sedam Osnovnih škola za djecu uzrasta od šestog do devetog razreda na teritoriji naše opštine.

Pored učenika OŠ „Ristan Pavlović“ predavanja će biti održana i učenicima seoskih osnovnih škola u Odžaku, Kosanici, Boljanićima i Matarugama te gradskim osnovnim školama „Salko Aljković“ i „Boško Buha“.

Projekat “Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara” ima za cilj da se kroz edukativna predavanja (radionice) poveća i ujedno promoviše značaj zaštite od požara. Ovim projektom se želi uticati na svijest mladih odnosno učenika sa područja opštine Pljevlja o značaju zaštite životne sredine i negativnim posljedicama koje uzrokuju pojave požara u šumama, odnosno u prirodi.

Partner na projektu NVU „PV Informer“ je Služba zaštite i spašavanja opštine Pljevlja.

Glavne aktivnosti projekta “Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara” su:

– Izrada brošura o zaštiti i prevenciji od požara;

– Posjeta osnovnim školama na seoskom i gradskom području i održavanje predavanja (radionica) učenicima o prevenciji i zaštiti od požara, kao i štetama koje požari izazivaju;

– Posjeta učenika osnovnih škola sa gradskog i seoskog područja Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja;

– Nabavka zaštitnih (specijalnih) čizama za pripadnike Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja.

Predviđeno je da realizacija projekta traje četiri mjeseca.

Izvor: PV INFORMER

%d bloggers like this: