14/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

U jutarnjim časovima 24. maja 2019. godine Službi zaštite i spašavanja opštine Pljevlja prijavljen je požar na porodičnoj kući Ljuboja-Pila Vukovića u udaljenom pljevaljskom selu Premćani (Premćansko brdo). Po dolasku na lice mjesta pripadnici službe spašavanja su uspjeli da ugase požar koji je nažalost bio u završnoj fazi na porodičnom objektu Vukovića.

Materijalna šteta na dvospratnom objektu je velika jer je kuća izgorela do temelja kao i kompletno pokućanstvo. U požaru lakše je povrijedjen vlasnik objekta. Pošto se radi o seoskom domaćinstvu koje se bavi poljoprivredom redakcija PV Informer-a je uputila apel za pomoć šire društvene zajednice u makar djelimičnom saniranju velike materijalne štete.

U razgovoru sa direktoricom JU Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak, Brankom Danilović smo dobili informaciju da su predstavnici Centra posjetili porodicu Vuković u selu Premćani i obavjestili ih da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja na predlog Centra za socijalni rad za Pljevlja i Žabljak obezbijedilo 1.000 € za nabavku građevinskog materijala koji će se biti iskorišćen za izgradnju nove kuće kako bi se stvorili uslovi za stanovanje porodice. Uz tu pomoć Centar planira i pomoć u potrebnim namirnicama za porodicu Vuković.

Redakcija PV Informer-a je od sekretara Crvenog krsta Pljevlja Željka Minića dobila informaciju da će se i Crveni krst Pljevlja uključiti u akciju pomoći porodici Vuković u neophodnim namirnicama za život.

Redakcija je kontaktirala i porodicu Vuković i saznala da trenutno žive u jednoj neuslovnoj drvenoj brvnari za katun, bez normalnih uslova za život i da nemaju mogućnost da zagriju prostoriju u ove još hladne dane. Porodica koristi priliku da se zahvali svojim komšijama koji su nesebično pomogli porodici u nesreći koja ih je zadesila.

Redakcija PV Informer-a upućuje apel Opštini Pljevlja i drugim pravnim subjektima da pomognu porodici Vuković u saniranju katastrofalnog požara usled kojeg su ostali bez uslova za normalan život.

Izvor: PV Informer