01/03/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Penzionisani vatrogasac Soo Won Park iz Južne Koreje, sa suprugom je krenuo kamper vozilom na jednogodišnju turneju po Aziji, Evropi i Africi. Na svom putovanju obilazi i Crnu Goru. Prolazeći kroz Pljevlja primjetio je Vatrogasni dom i odlučio da svrati kod svojih pljevaljskih kolega gdje je srdačno dočekan.

U Vatrogasnom domu u Pljevljima u razgovoru sa svojim kolegama vatrogascima, Soo Won Park je kazao da je u Južnoj Koreji radio kao vatrogasac 35 godina i da je već 5 godina u penziji. Ima 65 godina i pored supruge njegovu porodicu čine i dvije kćerke i sin. U Crnu Goru je došao posle putovanja kroz veliki broj evropskih država, a putovanje nastavlja prema Afričkom kontinentu.

U Vatrogasnom domu ugošćen je kafom, oprato mu je kamper vozilo, nasuta veća količina vode, uručeni sitni prezenti, majica, kačket… Primjetno je da na vozilu postoje i solarni paneli za proizvodnju struje.

Prije posjete Crnoj Gori Soo Won Park je obišao Rusiju, Skandinavske države, Njemačku, Francusku i niz drugih evropskih država. Posle Crne Gore planira da preko Portugala pređe u Maroko na Afrički kontinent.

Penzionisani vatrogasac iz Južne Koreje prezadovoljan je što je mogao da obiđe jednu evropsku vatrogasnu jedinicu. Iskazao je interesovanje za opremu sa kojom vatrogasna jedinica u Pljevljima raspolaže i u kakvim uslovima radi. Zahvalio se na gostoprimstvu koje mu je iskazano. Prezadovoljan je susretom sa kolegama iz Pljevalja, fotografisao se sa njima i saopštio da će mu susret sa njima ostati u trajnom sjećanju.

Izvor: PV INFORMER