16/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Zanimanje vatrogasca je izuzetno opasan i težak ali nadasve human posao. Pljevaljski vatrogasci su još jedanput pokazali koliko je humana njihova profesija i još jedanput su pokazali da su bili na visini zadatka.

Prilikom požara na porodičnoj kući porodice Radivoja Dragaša (1936) i Milke Dragaš (1942) koji su ostali bez kuće u noći između srijede i četvrtka u požaru koji se desio u ul. Vuka Kneževića br. 6, vatrogasci su reagovali veoma brzo i stručno i uspjeli u noćnim uslovima, uz veoma nisku temperaturu i nalete vjetra koji je pospješivao vatru, da iz ove vatrene stihije spasu ljudske živote.

Našoj redakciji se javila porodica Dragaš koja je izrazila veliku zahvalnost pljevaljskim vatrogascima i policajcima koji su brzom intervencijom spriječili štetu većih razmjera i koji su rizikovali svoj život da bi spasili njih i njihovu kuću, kao i njihovu komšinicu koja je skočila sa sprata. Porodica Dragaš koja je ostala bez krova nad glavom duguje neizmjernu zahvalnost ovim humanim i plemenitim ljudima iz Službe zaštite i spašavanja koji su tu noć učinili sve kako bi spasili njihove živote i zaštitili njihovu imovinu.

Ovim putem apelujemo na nadležne da posvete više pažnje ovim humanim ljudima koji idu tamo odakle svi bježe i da im obezbijede što bolje uslove za rad kako bi im olakšali posao, a svim građanima obezbijedili miran san.

Izvor: PV portal