20/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Usled topljenja snijega i velikih padavina, te preljevanja vode na brani u Otilovićima, došlo je do plavljenja imanja pored rijeke Ćehotine i plavljenja imanja u Polju porodice Ajanović.

U toku je intervencija na spašavanju stočnog fonda od strane Službe zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja iz vode dok vodostaj rijeke Ćehotine i dalje raste.

Spašavanje se odvija u veoma teškim uslovima.

Vlasnik imanja Jasmin Ajanović za portal “PV Informer” je izjavio da se svake godine prilikom velikih padavina javlja isti problem.Redakciji je poslao fotografiju od 28 februara na kojoj se kako tvrdi vidi da je brana i tad bila skoro puna vode i da je u skladu sa najavama republičkih organa o velikim padavinama trebalo ranije intervenisati i ispustiti vodu iz brane.

Radi se o evakuaciji oko 150 ovaca i 50-60 jagnjadi i veliku zahvalnost iskazuje Službi zaštite i spašavanja opštine Pljevlja koji su prvi pritekli u pomoć.

Istovremeno iskazuje bratsku zahvalnost porodici Milete Vraneša koji su ustupili svoje štale i hranu za smještaj stoke porodice Ajanović.

Po stabilizaciji vremenskih prilika Ajanović očekuje da će na teren izaći Opštinska komisija za procjenu štete koja po njegovoj procjeni iznosi između 10-15 hiljada eura.Istovremeno apeluje na nadležne opštinske organe da u svojim budzetskim planovima iznadju sredstva za saniranje Ćehotine u njenom toku kroz naselje Ševari da ne bi svake godine izlazila iz svog korita i pričinjavala štetu mještanima.

Izvor: PV INFORMER