20/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Usled topljenja snijega i obilinijih padavina, te preljevanja vode na brani u Otilovićima, došlo je do plavljenja više imanja u naseljima pored Ćehotine. Do izlivanja je došlo usled naglog topljenja snijega u gornjem toku Ćehotine  što je, pretpostavlja se uzrokovalo ovako veliki vodostaj.

Predstavnici Opštine Pljevlja izašli su na teren kako bi utvrdili stepen ugroženosti imanja i materijalnih dobara ovom elementarnom nepogodom i ponudili svu neophodnu pomoć.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Čavić kazao je da ekipa službe od juče na terenu vrši obilazak ugroženih lokacija i da su upregli svu neophodnu mehanizaciju kako bi pružili pomoć u slučaju potrebe za eventualnom evakuacijom stanovništva i materijalnih dobara.

“Čim smo primjetili tendenciju rasta vodotokova na teritoriji naše opštine, tokom čitave noći kontinuirano smo vršili praćenje stanja. Vezišnica je u  normalnom vodostaju, dok je Ćehotina pokazala tendenciju rasta, a u jutarnjim časovima i juče popodne došlo je do izlivanja korita. Jutros smo intervenisali u evakuaciji stoke na imanju  porodice Ajanović. Opremom koju imamo pomogli smo da se stado od oko 100 ovaca preveze do prve bezbjedne lokacije”, kazao je Čavić i poručio svim građanima da u slučaju ugroženosti stanovništva i materijalnih dobara mogu zatražiti pomoć pozivom na broj 123. On je takođe naglasio da je ovo prirodna pojava koja se dešava iz godine u godinu i da Služba ne može uticati na vodostaj rijeka, ali da svakako može pomoći ljudima da se sklone na bezbjedno mjesto.

Put je neprohodan za putnička vozila u naselju Židovići – prema staroj pekari i između objekta kamenorezačke radnje Rvović i restorana Ognjište, a na lokaciji kod bivše klanice put je za putnička vozila teško prohodan, pa se savjetuje građanima da putničkim vozilima izbjegavaju ove putne pravce i dionice. Iz Službe zaštite i spašavanja saopštili su da nemaju informaciju da je došlo do izlivanja vode u neki od stambenih objekata, a da raspolažu informacijom da je za sada jedino ugrožen još bivši objekat Albone gdje je vodostaj dostigao visinu do 15 centimetara.

Izvor: Sajt Opštine Pljevlja