22/04/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Služba zaštite i spašavanja opštine Pljevlja je prilikom gašenja požara u mjestu Dajevića han- brdo Lipovac pronašla mještanina D. M (67) koji je bio zahvaćen požarom i zadobio opekotine opasne po život, kada se proljećno paljenje vatre u selu izmaklo kontroli.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su povrijeđenog izvukli iz vatre da bi zatim vozilom Hitne medicinske pomoći bio transportovan u pljevaljsku bolnicu.

Po informacijama sa kojima raspolaže redakcija portala povrijedjeni je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena i životno je ugrožen.Iz tog razloga je u poslepodnevnim časovima helikopterom prevezen u podgorički Klinički centar.

Po riječima komandira Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja Gorana Čavića ovih dana vatrogasci imaju pune ruke posla zbog neodgovornog ponašanja mještana okolnih sela koji pale vatru na otvorenom i tako pričinjavaju ogromnu materijalnu štetu.Samo juče u selu Crljenice je izgorela ogromna površina borove šume i niskog rastinja.U toku današnjeg dana gore požari na 5 lokacija u selima oko Pljevalja.

Apeli upućeni mještanima sela da ne pale vatre na otvorenom ne daju rezultate pa je potreban adekvatan odgovor državnih organa kroz pooštravanje zakonske regulative i uvođenje paljenja na otvorenom prostoru pod krivičnu odgovornost.

Izvor: PV INFORMER