15/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Požari u svim dijelovima pljevaljske opštine koji su izazvani neodgovornim ponašanjem mještana bukte iz dana u dan. Tako su vatrogasci-spasioci Službe zaštite i spašavanja samo za protekla 4 dana imali 33 intervencije.

Ni tragičan događaj kad je u požarima ugašen i jedan život i pričinjena velika materijalna šteta nije spriječilo nove paljevine trave i niskog rastinja.

U toku današnjeg dana stanje je najgore u selu Krupice gdje je izgorio jedan pomoćni objekat, a u poslednji čas spašena kuća poznatog kardiologa dr Peruničića. Trenutno vatrogasci pokušavaju da odbrane od vatre mnoge druge susjedne kuće. Požar se širi u smiraj dana i prema Pandurici i Kotlajićima gdje su takođe ugroženi objekti.

U toku dana zabilježeni su požari u Boščinovićima, Brvenici, Vracama, Glisnici, Rivinama, Zabrđu i Matarugama gdje je gorela trava i nisko rastinje.

U mnogobrojnim požarima značajno se iscrpljuje ljudstvo i materijalna dobra i koriste svi kapaciteti Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja. Dim iz okolnih sela se spustio i do Pljevalja.

Krajnje je vrijeme da država kroz promjenu pravne regulative i uvođenja krivične odgovornosti za nesavjesne građane stane na put onima koji paljenjem vatre ugrožavaju ljudske živote i imovinu.

Izvor: PV INFORMER