20/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Četvrti dan za pljevaljske vatrogasce nema sna, jer prosto je nemoguće da stignu na sva mjesta gdje bukne požar u najsjevernijoj opštini u Crnoj Gori. Ono što je zastrašujuće uzrok svih požara je ljudski faktor, a još uvijek javnosti nije saopšteno ni jedno ime lica koje je podmetnulo požar. Da nije bilo helikoptera vojske Crne Gore, ko zna šta bi se desilo u Krakalicama gdje se vatra iz kanjona Ćehotine širila ka vrhu i ugrožavala okolne kuće. Ne samo što su jaki udari vjetra potpirivaali vatru, već je teren izuzetno nepristupačan, a vrelina iz kanjona bila je još jedna otežavajuća okolnost po vatrogasce. Načelnik Službe zaštite i spašavanja Goran Čavić kazao je da je od jutranjih sati njegovoj službi pomagao helikopter Vojske koji je jedino mogao da dejstvuje na tom terenu. Požar koji je ugašen prije dva dana, ponovo se aktivirao i u četinarskoj šumi između zaseoka Šarci i Gačevića Doline. Uspješna je bila i intervencija u selu Podkovač.

On je ponovio da je materijalna šteta na području Mataruga i Krakalica milionska i da će, kada se saberu svi šumski požari, procjenitelji iiz Uprave za šume imati pune ruke posla.

Kako je bilo danas u Krakalicama pogledajte u videu ispod

Građani Pljevalja imali su priliku da vide požar iznad motela „Vodice“ koji je buknu oko 13 sati. Vatra se širila velikom brzonom, ali pošto su sve raspoložive ekipe vatrogasaca bile ne terenu dva sata kasnije uspjeli su da ugase požar koji je ozbiljno prijetio da se kompletan park pretvori u zgarište.

Izvor: PV portal