14/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Samo što su nakon sedmodnevnih napora uspjeli da stave pod kontrolu požar u selu Mataruge, vatrogasci su juče ponovo morali da intervenišu jer je neko od neodgovornih mještana paljenjem vatre čistio livadu u blizini crkve.

Vjetar je širio vatru na sve strane i samo zahvaljujući nadljudskim naporima Službe zaštite spašeni su nekoliko kućai seosko groblje.

Komandir Službe zaštite Goran Čavić ogorčen je ponašanjem sugrađana jer ugrožavaju svoje i živote komsija i vatrogasaca.

“Nemam drugu riječ osim bezobrazluk. Nakon sedam dana dežurstva danas je neko i usred sela zapalio livade. Vatra se velikom brzinom približava seoskom groblju i kućama. Neke objekte smo spasili u posljednjem momentu. Stvarno više ne znam da li više vrijedi sve ovo što radimo. Ovo se desilo sad usred dana u Matarugama, na 30 do 50 metara od seoske crkve. Vatrogascima su svakodnevno zbog nemara ugroženi životi”, priča Čavić.

Požari su u pljevaljskoj opštini bjesnili i tokom vikenda, posebno u nedjelju.

“U nedjelju smo bili prinuđeni, pored odjeljenja vojnika u Matarugama da pozovemo još pripadnika Vojske u pomoć zato što smo imali požare u Bukovici, Kruševu, Vrbici, Mijakovićima, Adrovićima, Bobovu, Trlici, Zabrđu i tako dalje. Za požar u Bogiševcu nijesmo više imali ljudi, tako da smo poslali ovu smjenu koja dežura za potrebe grada i uz pomoć vojnika koji su brzo došli, pa smo uspjeli da ga stavimo pod kontrolu. Požari koji nastaju oko grada kao što su Bogiševac, Vodice, Golubinja su nedvosmisleno namjerno izazvani”, kazao je Čavić.

Izvor: CDM