29/11/2022
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Požar koji je prije 16 časova buknuo na deponiji smeća „Jagnjilo“ bio je vidljiv iz svakog dijela grada. Naravno da je većina građana koja nas je pozvala bila više nego razočarana. Izašli smo na lice mjesta i zatekli jedan broj okupljenih mještana Crljenica, vatrgasce, radnike DOO Čistoća. Po svejdočenju jednog od mještana Crljenica čije je imanje u blizini, gume se brižljivo danima sakupljaju na deponiji, a onda zapale,jer ostaju metalne žice.

Svi mještani koji stanuju u blizini saglasni su da gume pale Romi. Sa druge strane stanovnici romskog naselja, ne demantuju da žive od sakupljnja sirovina, ali da sa vatrom nemaju veze. Oni tvrde da to nisu uradili, jer po njihovim riječima na deponiji postoji stražar. Jedna naša čitateljka poslala nam je snimak revoltirana time što je po tek opranom vešu koji se sušio pao talog čađi.

Pored vatrogasaca, na lice mjesta izašla je mašina TIM Comapny koja je zemljom zagrtala žarište.

Nakon dobijanja dojave o požaru na gradskoj deponiji odmah smo izašli na lice mjesta. Trenutno radnom mašinom pokušavamo da razdvojimo zapaljenu površinu od one koju požar još nije zahvatio. Vi ste trenutno oko 50 metara od požara i ne može da se priđe. Plan je da sa svih strana radnim mašinama suzbijemo taj požar i spriječimo dalje širenje, jer voda na ovakve požare ima malo efekta. Za gašenje ovog požara trebaće dosta vremena, ali uradićemo sve da što prije ovo ugasimo, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Goran Čavić.

Zaista je dara pretjerala mjeru i konačno treba utvrditi, a to nije teško ko pali gume, na Jagnjilu jer ovo nije slučajnost već pojava koja se u proljećnjim i ljetnjim mjesecima često dešava.

Izvor: PV portal

%d bloggers like this: