16/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Obilne padavine i neodržavanje odvoda za atmosfersku kanalizaciju prethodne noći su izazvali poplave u naselju Komini. Oko ponoći voda se naglo slila putevima i pošto nije mogla da prođe do korita rijeke Vezišnice kroz propuste koji se uredno ne održavaju došlo je do plavljenja dvorišta, ali i stambenih objekata u tom naselju. Stanovnici Komina bili su šokirani kada je voda prodrla u kuće i poplavila čitav prostor okućnica. Na lice mjesta, s pumpama za ispumpavanje vode, izašli su radnici Službe za zaštitu i spasavanje, ali su neki objekti bili već poplavljeni.

Iz Ekološkog udruženja „Breznica“ poručili su da je glavni problem u tome što se uredno ne održavaju odvodni kanali i propusti i što niko od nadležnih službi na vrijeme ne radi svoj posao.

Nerad i nebriga se uvijek plate. Na žalost, kola se uvijek lome preko leđa samih građana, a ne preko onih koji su odgovorni za poplave, a posebno za havarije koje će se desiti tokom noći, kazao je predsjednik “Breznice” Milorad Mitrović.

Vodena bujica je odnijela i dio asfaltnog puta prema selu Vidre, a kako smo juče saznali od lokalnog stanovništva na mnogim lokacijama pričinjene su i druge štete.

Izvor: DAN