19/04/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Evidentno opuštanje građana, nepoštovanje preporuka, nenošenja zaštitnih maski, nepoštovanje socijalne i fizičke distance, masovno učešće na javnim skupovima i ugostiteljskim objektima rezultiralo je značajnim pogoršanjem zdravstvene situacije u gradu. Iz tog razloga zbog potrebe brzog reagovanja, predstavnici opštine Pljevlja su zajedno sa predstavnicima iz ostalih crnogorskih opština u subotu imali sastanak sa članovima NKT-a u Podgorici, na kome je odlučeno da se pooštre kontrole sprovođenja donesenih mjera.

Tako da se već posle sastanka u ponedeljak koji je održan sa predstavnicima svih opštinskih lokalnih timova u Pljevljima, na kome je odlučeno da se počne sa primjenom represivnih mjera prema onima koji ne poštuju donesene mjere krenulo sa pojačanim inspekcijskim kontrolama.

Kontrolu sprovođenja mjera obavljaju pripadnici državnih inspekcijskih organa, policije i komunalne policije kao i opštinskih inspekcija, koji vrše kontrolu naloženih mjera. Odlučeno je da nema više popuštanja već će se krenuti sa sankcionisanjem onih građana koji ne poštuju donesene mjere državnih organa i zdravstvenih institucija.

Jednu od novih mjera obavještavanje građana zvučnim razglasom sa vatrogasnih vozila sprovodi Služba zaštite i spašavanja opštine Pljevlja već drugi dan u gradskoj sredini, a takav vid obavještavanja građana o epidemiološkoj situaciji u gradu biće proširen i na prigradska naselja. Ova mjera će se sprovoditi najmanje nedelju dana.

U razgovoru sa nadležnim iz Komunalne policije dobili smo informaciju da se još juče krenulo sa pojačanim mjerama kontrole poštovanja preporuka Nacionalnog kordinacionog tijela u sklopu timova koje pored pripadnika komunalne policije sačinjavaju pripadnici komunalne i sanitarne inspekcije i pripadnika policije. Pored kontrole po gradskim ulicama vrši se kontrola u sklopu ugostiteljskih objekata i kladionica.

Za sjutra u 10 časova je zakazana i nova sjednica Opštinskog kriznog štaba na kojoj će se raspravljati o realizaciji novih mjera koje se preduzimaju prema neodgovornim građanima i trenutnoj epidemiološkoj situaciji u gradu.

Izvor:PV informer