05/03/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

U poslepodnevnim časovima nova intervencija Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja na hvatanju zmija. Ovaj put u ulici Dušana Obradovića na očigled prolaznika zmija je kretanje ulicom završila tako što se zavukla ispod haube parkiranog automobila. Radilo se o zmiji „smuku“,a ova vrsta zmije spada u red zmija neotrovnica.

I ko zna po koji put ove godine usledila je intervencija pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje opštine Pljevlja na hvatanju zmije. Pripadnici ove službe su već postali iskusni u hvatanju zmija i što je neuobičajeno najviše u samom gradu, dok je intervencija u seoskim sredinama bilo znatno manje.

Posle hvatanja zmije koja je bila duga više od jednog metra, puštena je u svoje prirodno stanište, daleko od gradske sredine. Sva sreća da se radilo o zmijama neotrovnicama, jer su se zmije koje su uhvaćene obično nalazile u dvorištima stambenih objekata.

Mještani sa seoskog područja takođe tvrde da je ove godine zabilježeno neuobičajeno mnogo susreta sa zmijama u odnosu na ranije godine.Mnoge zmije se obično zavuku ispod haube i tako ih vozači dovezu u grad.Ranijih godina bilo je i nekoliko slučajeva ujeda zmija otrovnica ali su brzom intervencijom medicinskog osoblja spriječene tragične posledice.Lijepo vrijeme i dalje doprinosi da zmije još budu aktivne, pa je potrebna opreznost prilikom kretanja,posebna na zelenim površinama.

Izvor: PV Informer