31/05/2023
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Povodom Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je upriličilo svečanost na kojoj je ministar Sergej Sekulović dodijelio godišnje nagrade i priznanja za izuzetan doprinos u sistemu zaštite i spašavanja.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Sekulović je, čestitajući nagrađenima, ali i svima koji su dio tog sistema i svakodnevno su na raspolaganju građanima za pomoć i zaštitu, istakao da su plemenitost i hrabrost ono po čemu se prepoznaje ta profesija.

On je kazao da elementarne i druge nepogode zahtijevaju proaktivno i efikasno djelovanje, te će u narednom periodu dodatno ulagati u materijalno-tehničke kapacitete i specijalističke obuke za pripadnike tog važnog sistema.

“Opremljen i funkcionalan sistem zaštite i spašavanja je interes svih nas. Zato moramo zajednički graditi sistem koji će našim građanima ulivati puno povjerenje kada je u pitanju odgovor na prirodne, tehničko tehnološke i druge katastrofe”, zaključio je ministar.

Ove godine dodijeljeno je pet novčanih nagrada i sedam zahvalnica.

Novčanu nagradu pored ostalih dobio je Velibor Vasović, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja dok je zahvalnica za doprinos u razvoju sistema zaštite i spašavanja dodijeljena Predragu Jelovcu, takođe vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja.

Izvor: CDM

%d bloggers like this: