25/03/2023
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Službi zaštite i spašavanja opštine Pljevlja u toku dana je dojavljen požar na velikoj deponiji drvnog otpada – piljevine pored Vektre Jakić.

Evidentno je da je požar zahvatilo sve strane deponije. Iznad ovog dijela grada već je vidan gust dim. Ako se požar proširi ugroziće i stovarište preduzeća „Aroma“ koje se nalazi neposredno pored deponije.

Služba zaštite i spašavanja je na mjestu požara sa jednim vozilom i 3 vatrogasca. Ono što je sigurno je da se malo može učiniti na gašenju deponije ako vatra uhvati samo jezgro deponije. U pojedinim dijelovima grada se već osjeća neprijatan miris u vazduhu.

Milorad Mitrović, direktor Ekološkog društva „Breznica“ smatra da je kupovinom preduzeća „Velimir Jakić“ novi vlasnik bio dužan da izmjesti deponiju piljevine iz grada, a da to očigledno nije učinio.

Deponija piljevine je stara pola vijeka i više puta je gorela ali je požar bio manjeg intenziteta.

Ako ovaj put požar dobije veći intenzitet po izjavama nadležnih neće ga biti moguće ugasiti bez većih atmosferskih padavina. Ono što je sigurno radi se o još jednom ekološkom incidentu u užoj gradskoj sredini.

Izvor:PV INFORMER

%d bloggers like this: