29/05/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

U poslednih 10 dana usled veoma nepovoljnih vremenskih prilika, visoke temperature, udara vjetra i veoma sušnog vremena, Služba zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja imala je izuzetno veliki broj intervencija, uglavnom na seoskom području, gdje su se javljali požari na otvorenom i u šumskim kompleksima.

Pošto se vremenske prilike vjerovatno neće poboljštati, postaje sve sušnije, opasnost od katastofalnih požara se enormno povećava. Služba zaštite upućuje apel sugrađanima, pogotovo onim koji žive na seoskom području, da budu veoma oprezni sa upotrebom vatre na otvorenom, zbog rizika da dođe do situacije nemogućnosti kontrolisanja požara, gdje će biti ugroženi životi i imovina ljudi.

Takođe, veliki šumski kompleksi mogu biti ugroženi a Služba zaštite će biti onemogućena da na jakom vjetru lokalizuje i stavi pod kontrolu tako veliki broj požara.

Primjećeno je da se na pojedinim dijelovima naše opštine namjerno podmeću požari, o čemu su upoznati nadležni ograni, pa upućujemo poziv da preduzmu mjere iz njihove nadležnosti kako bi se takvom ponašanju stalo u kraj. U suprotnom, može doći do katastrofalnih požara, kao što imamo primjere sa zemljama u okružanju.

Upućujemo još jedan apel svim građanima da se do pada kiša potpuno uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru!

Izvor: PV INFORMER