29/05/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja koji su jutros helikopterom zajedno sa potrebnom opremom (naprtnjačama i metalnim metlaricama) za gašenje požara prebačeni na skoro sam vrh planine Bunetine su uspjeli da u toku dana spriječe dalje širenje požara prema nacionalnom parku Durmitor.

Pljevaljski vatrogasci su u prethodna dva dana uspjeli da suzbiju požar sa tri strane na planini Bunetini i na taj način spriječe širenje požara potpomognutog vjetrom u pravcu sela Glibaći ali se do jutros on nekontrolisano širio uz planinu. Vatra je zahvatila četinarsku šumu, nisko rastinje i travu. Takođe je prethodnog dana trebalo da helikopter preveze vatrogasce visočije uz planinu kako bi dejstvovali i na tom području i na taj način presjekli put požaru, ali se prethodnog dana odustalo od tog plana zbog jakog vjetra i jakog zadimljavanja na vrhu planine.

Služba zaštite i spašavanja opštine Pljevlja u toku dana angažovana je na više lokacija u gašenju požara u opštini Pljevlja. Za neke od požara se sumnja da su podmetnuti. U toku dana požar se gasio na području Maljevca i Gradine. Na Maljevcu se požar rasplamsao, pa se požar gasio i u kasnim poslepodnevnim časovima prema borovoj šumi na odlagalištu šljake, pored puta za Ljuće i Kruševo.

Izvor: PV INFORMER