01/03/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Pedeset vozača iz pet država danas je oprobalo svoje vozačke sposobnosti na brdskoj auto-trci KUP Pljevlja. Najbolje vrijeme imao je Nikola Asanović, drugoplasirani bio je Tihomir Aćimić, dok je na trećoj poziciji, u ukupnom plasmanu, završio Aldin Čorović.

Brdska auto-trka KUP Pljevlja vožena je ovog vikenda, u subotu je održan trening, a danas su vožene dvije trke.

Na ovogodišnjoj trci, koja se boduje za Evropski šampionat CEZ i šampionat Crne Gore, učestvovali su vozači iz pet država regiona.

Ovo je prvi put, nakon 2014. godine, da se trka u Pljevljima boduje za CEZ.

Najbolji u ukupnom plasmanu bio je Nikola Asanović, član kluba „AMSK Podgorica RT“ , koji je u prvoj trci stazu prešao za 2:24, dok je u drugoj trci stazu prešao za 2:25.

Na drugoj poziciji našao se Tihomir Aćimić, koji vozi za klub “Racing Team Aćimić”, a koji je stazu u prvoj trci prošao za dva minuta i dvedeset osam sekundi, dok je drugu trku vozio malo sporije, pa je stazu prešao za 2:29.

Trećeplasirani, u ukupnom plasmanu, je Aldin Čorović, vozač iz kluba “AMSK Podi”, koji je u obje trke ostvario isto vrijeme, i stazu prešao za 2:30.

Zbog epidemiološke situacije odustali takmičari iz dvije države

Na ovogodišnjem KUP-u Pljevlja vozilo je 50 vozača iz pet država. Kako kaže jedan od organizatora Tomo Kasom vozači iz Sjeverne Makedonije i Slovačke nijesu došli zbog novih mjera i trenutne epidemiološke situacije u našoj državi.

“Vozilo je pedeset takmičara iz pet država. Vozači su iz Crne Gore, Bosine i Hercegovine, Srbije, Kosova i Hrvatske. Otkazali su iz Slovačke i Sjeverne Makedonije, zbog trenutnih epidemioloških mjera iKovid-19. Voženo je u četiri kategorije, za prvenstvo Centralno evropske zove (CEZ)”, kazao je pomoćnik direktora brdskih auto-trka KUP Pljevlja, Tomo Kasom.

Ove godine na trkama takmičila se i jedna djevojka Ena Plakalo. Plakalo je vozila je juga, za klub „AMSK AP Sport“, u kategoriji E1.

Trka u Pljevljima privukla je znatan broj ljubitelja ovog sporta, koji su navijali za svoje favorite.  Redari su regulisali poštovanje propisa. Pristutne su bile i ekipe policije, vatrogasci, a tu je bila i ekipa Hitne medicinske pomoći Pljevlja, koja srećom, nije intervenisala.

Izvor: ANALITIKA