22/04/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

11. 11. 2016. CETINJE

Nova oprema i sistemi Službi zaštite i spašavanja Cetinja

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović obišao je danas Službu zaštite i spašavanja, kojoj je gradska uprava nedavno obezbijedila najsavremeniju opremu i tehnološke sisteme za rad.

Tokom posjete novom vatrogasnom domu, gradonačelnik Bogdanović razgovarao je sa rukovodstvom Službe zaštite i spašavanja i vatrogasne jedinice. Tom prilikom, više riječi bilo je o novoj opremi i uređajima koje je Prijestonica Cetinje – kroz projekat „Holistic“ – obezbijedila cetinjskim vatrogascima.

“Naši vatrogasci dobili su video monitoring sistem, zahvaljujući kojem ćemo imati nadzor nad stanjem na 90 odsto teritorije Prijestonice Cetinje. Riječ je o najmodernijoj tehnologiji. Istovremeno, sva vozila vatrogasne jedinice dobiće GPS sistem, a u novom vatrogasnom domu već smo napravili monitoring sobu. Takođe, kroz isti projekat, obezbijedili smo i kompletnu opremu za vatrogasce, od radnih i odijela za prilaz vatri, te šljemove, rukavice i čizme”,  kazao je gradonačelnik Bogdanović prilikom današnje posjete gradskoj Službi zaštite i spašavanja.

Tokom današnjeg sastanka naglašeno je kako Služba zaštite i spašavanja danas predstavlja primjer, ne samo kada je riječ o Crnoj Gori, već i šire. 

“Jer, uz novi vatrogasni dom, njeni članovi sada raspolažu i najsavremenijim sistemima”, dodao je on.

Iz pomenute službe iskazali su zahvalnost na modernoj opremi za rad, pri čemu su više govorili i o svojim aktivnostima.

Zaključeno je kako će Prijestonica Cetinje i u narednom vremenu u punoj mjeri pomagati rad Službe zaštite i spašavanja, te da su novi projekti već u pripremi.