16/04/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Nekoliko poslednijh dana možemo slobodno reći našu opštinu i njeno seosko područje je zahvatila elementarna nepogoda praćena visokim sniježnim pokrivačem i ekstremno niskim temperaturama. I pored napora D.O.O. „Lokalni putevi“ seoski putevi nijesu u potpunosti pročišćeni i spremni za iole normalno funkcionisanje stanovništva.

Tako je pretnodnih dana zbog neprohodnosti pojedinih putnih pravaca Služba zaštite i spašavanja imala više intervencija na pružanju pomoći stanovništvu na ruralnom području naše opštine.

Poslije pružanja pomoći odn. probijanja do ljudi kojima je pomoć bila neophodna koristeći motorne sanke do Crnobora, Bitinskog polja, juče Crljenica pripadnici Službe zaštite su danas bili u jednom od najudaljenijih sela u našoj opštini – Vaškovu.

Naime, dobili su poziv za pomoć od porodice Krgović. Radilo se bolesti njihovog sedmomjesečnog djetata sa višednevnom povišenom temperaturom. Potrebno je bilo a u konsultaciji sa medicinskim osobljem izvršiti dopremu određenih neophodnih lijekova za liječenje djeteta što su pripadnici službe i učinili tako što su vozilom službe pošli do Selca a zatim koristeći motorne sanke dalje u Vaškovo.

Akcija dopreme lijekova trajala je od 11 h do 16 časova.

Kao i na intervenciji u Crnoborima, nesebičnu pomoć pripadnicima Službe zaštite pružio je volonter opštinskog Crvenog krsta Vladan Vučković.

Kako smo saznali u Službi zaštite i spašavanja, njeni pripadnici će i narednih dana biti angažovani na istim ili sličim akcijama.

Izvor: PV Informer