05/03/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Prehodnih dana temperatura u Pljevljima dosezala je i – 28 stepeni Celzijusa, što je stvorilo brojne probleme stanovnicima najsjevernijeg grada u Crnoj Gori. Ipak, gradske službe uspjele su da odgovore na sve zahtjeve, a kako meteorolozi najavljuju nove vremenske nepogode tokom vikenda, sva javna preduzeća i službe u punoj su pripravnosti.

Danas smo u opštini održali sastanak sa nadležnim javnim preduzećima, obezbjedili sve uslove za funkcionisanje na što je moguće bolji način u ovom trenutku, tako da preduzeća “Čistoća”, “Lokalni putevi” i “Grijanje” odgovore svom zadatku. Ja se nadam da će tako biti, mada očekujem probleme kad su hidro meteorološke prilike u pitanju, zato smo se dogovorili da sjutra ujutru krenemo u nove aktivnosti. Sve što smo radili u prethodnom periodu je praktično kao da ništa nismo radili i sigurni smo da će “Lokalni putevi” biti u poziciji da ponovo čiste već očišćene puteve, kao i preduzeće “Čistoća” gradske ulice. “Grijanje” ima obezbjeđeno nekih 70 tona uglja i to osigurava stabilan rad narednih nekoliko dana. Nadam se da će i Rudnik stabilno raditi narednih dana tako da će i kotlarnica moći obezbjediti kvalitetno grijanje građana – kazao je predsjednik opštine Pljevlja, Mirko Đačić.

On je posjetio pripadnike Službe zaštite i spasavanja koji su ovih dana takođe imali pune ruke posla.

Imali smo pet uspješnih intervencija u kojima smo pomagali bolesnim licima do kojih se nije moglo doći putevima. I narednih dana očekujemo loše vremenske prilike i mi smo spremni, ali pozivamo građane da budu strpljivi, da ćemo odgovoriti na sve pozive, ali moramo poštovati prioritete – kazao je komandir Službe zaštite, Goran Čavić.

Za angažman u prethodnim danima predsjednik opštine nagradio je sve zaposlene u Službi zaštite, kao i volontera Vladana Vučkovića novčanim iznosom od po 100 eura.

Izvor: PV Informer