01/03/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Sa deset šlemova koje su danas dobili od Rudnika uglja i 14 koje su ranije sami kupila Služba zaštite i spašavanja obezbjedila je ovu vrstu specijalne opreme za sve vatrogasce.

Služba zastite i spašavanja interveniše u najrizičnijim situacijama, a najčešće kada su i sami izloženi opasnosti. Da bi prvo sačuvali sebe a onda pomogli ugroženim u spašavanju života i materijalnih dobara  od elementarnih nepogoda neophodno je da imaju adekvatnu zaštitnu opremu. S obzirom da je licencirana oprema skupa, Služba nije u mogućnosti da sama nabavi svu opremu. Zato se obratila za pomoć Rudniku uglja koji im je ovaj put pomogao u nabavci 10 nasavremenijih šlemova.
Nama je jako drago što smo pomogli da se kupi ova oprema. Nadam se da će se što manje koristiti, ali ako je budu koristili, naši sugrađani, profesionalci biće zaštićeni na najbolji mogući način. Ovo je jedna u nizu vrijednih donacija koje je Rudnik uglja dodjelio gradu u 2016. godini i kao i svaki put osjećamo zadovoljstvo što smo pomogli da grad bude što bolji, kazao je Izvršni direktor Rudnika uglja Slavoljub Popadić.

Iz Službe spasavanja zahvalni su  Rudnika uglja na svesrdnoj i kvalitetnoj pomoći.

Ova oprema predstavlja trenutno najsavremaniji vatrogasni šlem u Evropi. Sa ovih deset šlemova koje smo dobili od Rudnika uglja svaki naš vatrogasac posjeduje ovaj šlem i stepen njihove lične zaštite podignut je na jedan mnogo veći nivo. Ova specijalna oprema je jako skupa i cijena jednog ovakvog šlema je oko 350 eura i iz tog razloga nismo uspjeli da nabavimo šlemove za sve. Obratili smo se Rudniku uglja, koji je zaista velikodušno izašao u susret i kopmletirali smo ovu opremu za sve naše ljude. Mi ćemo i dalje nastaviti saradnju sa Rudnikom uglja jer je Rudnik jedna od ključnih karika našeg grada, ali jedan požarno rizičan sistem i mi ćemo kao i do sada biti njima na raspolaganju, ali naravno mnogo bolje opremljeni i sa većom mogućnostri da odreagujemo onako kako treba, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Čavić.

Ono što je donator poželio a i mi se pridružujemo da vatrogasci što manje koriste ovu oprema.

Izvor: PV portal