04/12/2023
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Juče u okolini grada, narednih dana…

Tokom srijede, 15. februara Služba zaštite i spašavanja imala je šest intervencija na gašenju požara. Većina požara se razvijala u okolini grada. Gorela je trava i nisko rastinje te na više lokacija ugrožavala imovinu građana.

Prvu intervenciju pripadnici Službe zaštite imali su na Glavici – ispod starog puta prema Manastiru „Sv. Trojica“. Gorela je trava i nisko rastinje na površini 20 x 50 metara ugrožavajući kuće mještana i četinarsku šumu u blizini. Dva pripadnika službe su koristeći naprtnjače spriječili širenje i ugasili požar.

Pripadnici Službe su intervencija u Jugovu gdje je gorela trava, nisko rastinje i kleke na velikoj površini. Požar je bio zahvatio seosko groblje i prijetio da ugrozi kapelu i kuće Vraneša. Intervenisala je ekipa od tri pripadnika službe sa jednim vozilom i požar je oko 18 časova u potpunosti ugašen.

Treća intervencija je bila na kraju naselja u Potrlici, prema staroj separaciji. Neodgovorni pojedinci su zapalili čvrsti otpad koji je stvarao veliko zadimljavanje i prijetio da se prošiti na travu i nisko rastinje.

Gašen je požar trave i niskog rastinja između puteva prema Dajevića Hanu i Krejinom vrelu.

U Židovićima – iznad zadružnih štala gorela je hrastova šuma, trava i nisko rastinje. Požar je prijetio da zahvati kuće, pomoćne objekte i sijena mještana ali je brzom intervencijom četiri pripadnika službe sa jednim vozilom brzo stavljen pod kontrolu i ugašen.

Poslednja intervencija je bila u Potrlici, ispod glavnog puta gdje je gorela trava i nisko rastinje ugrožavajući pomoćne objekte građana.

Svi požari su uspješno i na vrijeme ugašeni i pored često neblagovremenih dojava te nijesu a mogli su izazvati materijalne štete na imovinu građana.

Izvor: PV Informer

%d bloggers like this: