31/05/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Službi zaštite i spašavanja opštine Pljevlja je jutros oko 4 sata dojavljen požar na krovnoj konstrukciji peletare u vlasništvu Doo „Jasen“ na Srdanovom grobu. Pripadnici službe su intervenisali po dojavi sa jednim vatrogasnim vozilom i više pripadnika službe.

Dolaskom na lice mjesta je ustanovljeno da je gorela piljevina na krovnoj konstrukciji objekta peletare, najvjerovatnije izazvana varnicom iz odžaka peletare. Radnici noćne službe peletare su brzom intervencijom uz pomoć vode iz hidranta, uspjeli spriječiti širenje požara pa je veoma brzo ugašen.

Vlasnik peletare je zbog nekoliko slučajeva paljenja piljevine ugradio hidrant sa vodom, što se pokazalo kao pravi potez, jer je piljevina lako zapaljiva i može da izazove ogromnu materijalnu štetu na objektu. Uz to obezbjeđeno je često čišćenje oko odžaka u dijelu krovne konstrukcije peletare.

Pripadnici Službe i spašavanja opštine Pljevlja ovom prilikom, zbog brze intervencije radnika peletare na gašenju požara, nisu imali potrebu za intervencijom. Ono što je najvažnije spriječeno je da požar pričini štetu na objektu peletare, koja građane Pljevalja snabdjeva peletom.

Izvor: PV INFORMER

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *