19/04/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Pljevaljski vatrogasci su u poslednje vrijeme četiri puta intervenisali na hvatanju zmija u užem gradskom jezgru. Na sajtu Službe za zaštitu i spasavanje prva akcija tog tipa je zabilježena 27. aprila.

Potom su vatrogasci 17. maja u dva navrata hvatali zmije i odnosili ih na druge pozicije van grada. Tog dana su zmije hvatali u Skerlićevoj ulici, odnosno u samom centru Pljevalja. Poslednje dvije intervencije su bile je bila 21. maja u Durmitorskoj ulici i prije dva dana u Kominima.

Za ekologa Milorada Mitrovića pojava zmija u gradskoj zoni nije iznenađenje, jer se adekvatno ne održavaju pojedine zelene površine.

U neposrednoj blizini gradske pijace rijetko se kose zelene površine. Pritom, imamo i mnogo napuštenih dvorišta, kao i objekte koji su dotrajali. U takvim okolnostima zmije imaju dobro sklonište – kaže Mitrović.

U preduzeću „Čistoća“ kažu da su ove godine na vrijeme započeli košenje javnih zelenih površina.

Mi smo s košenjem javnih površina počeli početkom maja. Košenje se odvijauspješno i po planu, kazao nam je direktor pomenutog preduzeća Saša Ječmenica.

On je dodao da se košenja javnih površina vrši do kraja avgusta i da se neki od parkova kose u više navrata.

Neke parkove kosimo triput u godini. Znači, postoje površine koje se moraju kositi dva ili tri puta, jer trava brže raste – kaže Ječmenica.

Izvor: DAN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *