31/05/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Oko 17 časova završena je bezuspješno i današnja potraga za nestalim dječakom u rijeci Tari i bila je do sad najmasovnija po broju spasilaca i čamaca koji su pretraživali rijeku Taru. Vidljivost u vodi je bila značajno bolja nego prethodnih dana,bio je uključen veliki broj profesionalnih spasilaca, ronilaca, vojske i građana koji su se odazvali na upećeni apel udruženja raftera nacionalnog parka „Durmitor“. Kiša koja je danas padala, nije spriječila spasioce da čitav dan pretražuju korito rijeke.

Po riječima Veljka Ostojića spasioci su radili po grupama, a danas je prvi dan da su se dva čamca sa spasiocima iz Gorske službe spašavanja Plužine spustili Tarom do Šćepan polja, međutim sve bez uspjeha.

Četiri čamca raftera su pretraživala rijeku do Radovan luke sa još dva čamca Vojske CG. Još dva čamca vojske zajedno sa roniocima su ponovo pretraživali teren oko Žugića luke. U današnjoj akciji učestvovalo je oko 20 čamaca. U pretragu su danas bili uključeni i pripadnici komunalnog preduzeća iz Mojkovca. Ponovo je bio uključen i dio građana koji su učestvovali u akciji spašavanja.

Za sjutra su ponovo najavile dolazak Službe zaštite i spašavanja iz Pljevalja, Žabljaka i Mojkovca, kao i brojni rafterski klubovi, pripadnici vojske i građani.

Izvor: PV Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *