31/05/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Osmi je dan kako spasioci iz više opština intezivno tragaju za nestalim dječakom u rijeci Tari. Ne odustaju ni pripadnici vojske, policije i mnogobrojni građani. Na ruku im idu povoljne vremenske prilike za ovo doba godine.

Danas će će u akciji potrage učestvovati i ronioci iz Tivta, uz redovno angažovanje Službi spašavanja Žabljak, Mojkovac, Kolašin, Pljevlja, Nikšić, Plužine, Herceg Novi. I dalje u potrazi učestvuju pripadnici ronilačkog centra iz Bijele. U akciju učestvuju i Opština Žabljak od prvog dana,kao i Opština Mojkovac.

U jutarnjim časovima u kanjonu je dosta hladno, uz redovnu maglu koja smanjuje vidljivost i veoma hladnu rijeku Taru. Rijeka se ponovo izbistrila, pa spasioci apeluju da tako i ostane.

Po riječima Veljka Ostojića, predsjednika rafterskog kluba NP „Durmitor“ za protekla dva dana u rijeku su postavljene i dvije mreže u dijelu drugog logora i Radovan luke. Potrazi pogoduje lijepo vrijeme, vodostaj je u opadanju,posebno što je u donjem dijelu Tare od dana nesreće do danas vodostaj opao skoro metar.

Spasioci su se čamcima već nekoliko puta spuštali od mjesta saobraćajne nesreće, pa čitavom dužinom Tare do Šćepan polja, ali još nema nikakvog traga od nestalog dječaka. Spasilačka operacija se nastavlja i trajaće sve dok se dječak ne pronađe, po izjavama mnogobrojnih spasilaca koji danima učestvuju u spasilačkoj akciji za nestalim dječakom iz Mojkovca.

Izvor: PV Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *