29/03/2023
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova su na terenu i u stalnoj komunikaciji sa lokalnim, komunalnim i službama zaštite, kao i Vojskom Crne Gore, kazao je ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić.

On je rekao da je Vojska Crne Gore u cilju izvršenja zadataka iz III misije, a koji se odnose na pomoć civilnom stanovništvu u uslovima zimskih nepogoda, opredijelila određena sredstva i snage koje mogu biti angažovane.

„U sastavu snaga za pomoć civilnom stanovništvu odeređeno je 150 pripadnika, sa ličnim sredstvima i opremom. Pored toga, Vojska može angažovati medicinski tim, inženjerijske mašine i transportni helikopteri Bell 412EPI i helikopter Bell 505. U slučaju dodatnog pogoršanja situacije na terenu, broj pripadnika koji će se staviti na raspolaganje građanima se može i povećati“, naveo je Adžić.

Kako je kazao, službenici područnih jedinica Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova su na terenu i u stalnoj su komunikaciji sa službama zaštite i drugim lokalnim i komunalnim službama, kao i Vojskom Crne Gore. 

„Vojska Crne Gore je primila zahtjev od Službe zaštite i spašavanja iz Opštine Pljevlja, koji se odnosi na potencijalno angažovanje pripadnika u rejonu Opštine Pljevlja, u cilju izgradnje nasipa i sprečavanja izlivanja rijeke Ćehotine i jezera Otilovići i na taj način ugrožavanja života i imovine civilnog stanovništva. Vojska je stavila u pripravnost pripadnike stacionirane u kasarni u Pljevljima“, rekao je Adžić.

Kako je naveo, nepovoljna situacija je i u opštinama Bijelo Polje, Mojkovac, Gusinje, Plav, Berane, Rožaje gdje usljed jakih padavina, imamo ugrožene objekte, mostove i puteve, ali prema posljednjim informacijama očekuje se smanjenje padavina i opadanje vodostaja.

Izvor: dnevno.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d bloggers like this: