20/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Prateći moderne trendove i savremena kretanja u oblasti prenošenja informacija a u cilju približavanja svakodnevnih aktivnosti, prevashodno svojim sugrađanima a potom i širem auditorijumu, Služba zaštite i spašavanja opštine Pljevlja je krajem novembra prošle godine realizovala aktivnosti u izradi internet portala službe čija je web adresa vatrogasci-pljevlja.me

Tokom 2015. godine a prevashodno u vremenu kada su to dozvoljavali poslovi operativnog karaktera došlo je do realizacije aktivnosti na izradi internet portala Službe zaštite koji je zvanično počeo sa radom 25. novembra 2015. godine.

Na izradi portala radio je Ratko Pejović, komandir odjeljenja za preventivu, održavanje i logistiku Službe zaštite i spašavanja. On je istakao da se ažuriranje sadržaja portala, odnosno objavljivanje događaja iz života i rada službe vrši svakodnevno a informacije o operativnim aktivnostima odnosno, obimu i vrsti intervencija se ažuriraju odmah nakon povratka vatrogasaca sa istih.

Da je portal zaživio na pravi način i da se sve više posjećuje govori i podatak da je za nepuna dva mjeseca imao preko 6 500 posjeta – naglasio je Pejović i dodao da je na portalu službe prikazan kraći osvrt na istoriju Pljevalja sa fotografijama znamenitosti koji se u njemu nalaze. Isto tako na stranicama portala možete pregledati internu arhivu koja se odnosi na vatrogasce-dobrovoljce, pripravnike koji su bili dio službe, sezonske radnike, radnike u stalnom radnom odnosu koji su pošli u zasluženu penziju, trenutno zaposlene radnike službe, pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, internu naredbu službe, kalendar značajnih datuma iz života i rada službe – kazao je Pejović.

Takođe, tu je obimna stručna literatura, brošure i flajeri sa mnogo korisnih savjeta građanima za ponašanje u pojedinim situacijama. Na portalu se može pogledati i veliki broj fotografija sa intervencija, sa vježbi i obuka i iz svakodnevnog života i rada vatrogasaca. Tu je video galerija sa video zapisima koji se tiču same službe. Svakako, treba istaći i arhivu od preko 400 novinskih članaka od 1960. godine do danas istakao je Pejović i dodao da su mislili i na najmlađe posjetioce portala pa su tu sadržaji zabavnog i edukativnog karaktera.

Treba naglasiti – kaže Pejović da pored ovog načina objavljivanja informacija, Služba zaštite i spašavanja opštine Pljevlja ima korektnu saradnju sa svim drugim medijima, kako štampanim tako i elektronskim.

Pejović posebnu zahvalnost izražava pljevljacima, vlasnicima kompanija „NBK“ i d.o.o. „PUTIN“ koji žive i rade u Beogradu odnosno Budvi a koji su izrazili razumjevanje prema ideji izrade portala službe i želju da učestvuju u finansiranju tehničke izrade istog!

23. 01. 2016. izvor: PV PORTAL