20/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja već drugi put u nekoliko dana su po pozivu građana Pljevalja intervenisali na hvatanju zmije. Kao i prethodni put zmija se nalazila kod ulaznih vrata porodične kuće, ovaj put u Nemanjinoj ulici.

Zmija se nalazila ispod drvenog praga ulaznih vrata. Pripadnici Službe su uklonili drveni prag, ali se potom zmija zavukla u štok vrata od eloksirane bravarije. Posle izvjesnog vremena pripadnici Službe su je uz pomoć dima istjerali iz štoka vrata i uz pomoć hvataljke za gmizavce uhvatili. Zmija je potom puštena u šumu daleko od naseljenog dijela grada.

Važno je napomenuti da većina zmija boravi u prirodi i da pokušava izbjegavati ljude i sukobe s njima,ali je interesantno da je u poslednje vrijeme sve više zmija u naseljenom dijelu crnogorskih gradova. Prije nekoliko dana zmija se prošetala trotoarom pored podgoričkog „Gintaša“.

Ako naiđete na zmiju, najbolje je držati se podalje i ne pokušavati je dirati ili uznemiravati. Ako ste u području gdje su prisutne otrovne zmije, trebali biste biti posebno oprezni i pridržavati se uputstava za sigurnost kako biste izbjegli neželjene susrete.

Izvor: PV INFORMER

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *