09/12/2023
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Na današnjoj svečanosti prijema novih terenskih vozila koje je opština Pljevlja finansirala za Službu zaštite i spašavanja prisustvovao je predsjednik opštine Dario Vraneš sa saradnicima. Dva terenska vozila za Službu zaštite i spašavanja koje je finansirala opština Pljevlja su koštala 84.554 eura sa pdv-om.

Predsjednik opštine se prilikom obilaska Službe pozdravio sa pripadnicima koji su bili postrojeni ispred objekta Vatrogasnog doma.

Predsjednik Vraneš se potom obratio prisutnima i u svom govoru uputio čestitke za rad službe za njihov humani rad i brigu za građane u momentima kad ne može niko drugi.

Takođe je naveo da je obišao sva lokalna preduzeća u opštini Pljevlja pa i Službu zaštite i spašavanja i uvjerio se u visok i domaćinski odnos pripadnika službe prema mehanizaciji i cjelokupnom društvu,što je za svaku pohvalu.

Predsjednik opštine je takođe naveo da je u prethodnom periodu u regionu obišao mnoge Službe zaštite i spašavanja i ustvrdio da niko ne može da se pohvali ovakvom spasilačkom službom kakvu ima opština Pljevlja.

Bogdan Bojović, komandir Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja se zahvalio na posjeti predsjedniku opštine sa saradnicima, a pozdravio je i predstavnike kompanije Osmanagić koji su pripadnicima službe danas isporučili dva terenska vozila marke „Isuzu“.

Bojović je u obraćanju prisutnima izjavio da je danas veoma značajan dan za pripadnike Službe zaštite i spašavanja, jer su sredstvima lokalne uprave i razumjevanjem čelnih ljudi opštine nabavili dva terenska vozila, koja će znatno unaprijediti rad službe.

Radi se o jednoj od značajnijih investicija u službi od njenog postojanja koje je finansirala lokalna uprava. Sa ovakvim vozilima se može prebacivati ljudstvo i oprema na teško pristupačne terene, kao i vući motorne sanke, čamac i ostalo, a osnovna namjena u narednom periodu će biti da se napravi vatrogasna nadogradnja na ova vozila sa rezervoarom od 300 litara vode, pumpom visokog pritiska i brzim vitlom, što će mnogo pomoći prilikom intervencija u uskim ulicama i savlađivanju početnih požara na vozilima i stanovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

%d