31/05/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Požar na livadama i niskom rastinju potpomognut jakim vjetrom brzo se širio i nedavno na Kosanici pored samog magistralnog puta je zahvatio veliki lager drvne gradje Milorada Potpare.

Potpara iskazuje veliku zahvalnost pripadnicima Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja, koji su imali veliki doprinos u gašenju požara. Po riječima Potpare materijalna šteta je oko 10 hiljada eura. Potpara iskazuje i veliku zahvalnost komšijama koji su sa traktorima sa manjim cisternama gasili požar i pomogli u gašenju požara u vrijeme kad se on nije nalazio u Crnoj Gori.

Iako pretpostavlja da je požar nastao zbog ljudskog faktora, Potpara ne želi da optuži nikoga. Kako kaže od nadležnih iz Centra bezbjednosti Pljevlja nije dobio nikakve informacije po pitanju istrage nastanka požara, a nije tražio ni od koga mogućnost nadoknade štete.

Šteta bi bila još veća da između pojedinih lagera nije bilo slobodnog prostora, pa se požar lakše gasio.

Navodi da je posjetio i prostorije vatrogasnog doma i lično se zahvalio komandiru i pripadnicima vatrogasne jedinice.

Potpara apeluje na mještane da ne pale vatru na otvorenom, jer to predstavlja rizik da može doći do nesagledivih štetnih posledica na objektima mještana,a ugroziti i ljudske živote.

Izvor: PV INFORMER

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *