16/06/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

U subotu, 26. avgusta pripadnici Službe zaštite i spašavanja intervenisali su u Bukovici – Kukavice gdje su bili ugroženi nenaseljeni objekti. Gorela je trava, nisko rastinje, listopadna i četinarska šuma. U gašenju požara veliku pomoć pripadnici naše službe imali su od vatrogasaca iz Čajniča i njihove šumske uprave.

Drugu intervenciju pripadnici Službe zaštite imali su u Gradcu gdje je gorela listopadna šuma. Radilo se o aktiviranju požara od prethodnog dana koji je ugrožavao trafostanicu u blizini.

U subotu se intervenisalo i u Glibaćima – Liscu gdje je gorela mlada borova šuma.

U ranim večernjim satima došlo je do požara na Pliješi gdje je brzom intervencijom sedam pripadnika službe sa tri vozila spriječeno da se požar sa niske proširi u visoku borovu šumu.

Tokom današnjeg dana gašen je požar četinarske šume u Bujiškoj brezi – Klopet koji je ugrožavao objekte mještana, zatim požar listopadne šume u Kotorcu, požar na deponiji smeća u Šumanama gdje je prijetila opasnost objektima i voćnjacima.

U Đurđevića Tari je usled požara trave i niskog rastinja izgorio pomoćni objekat porodice Raonić u kojem se nalazila poljoprivredna mehanizacija.

Požar je prijetio da ugrozi i druge objekte i sijena vlasništvo porodica Raonić i Ostojić kao i stubove elektro mreže.

Takođe, danas je gašen požar trave i niskog rastinja u Bukovici. Radilo se o požaru na odvojenoj lokaciji u odnosu na požar koji je gašen tokom subote i ugrožavao je objekte mještana. Ugašen je i požar trave i mlade četinarske šume u Bušnjama.

Iz Službe zaštite i spašavanja apeluju na građane da se uzdrže od izazivanja požara i paljenja nekošenih livada jer takvim neodgovornim ponašanjem izazivaju opasnosti i velike materijalne štete po objekte i šumske komplekse.

Tokom subote i nedjelje pripadnici Službe zaštite sa dva vozila vršili su poslove obezbjeđenja brdske auto trke na stazi Dajevića han – Rudnica.

Izvor: PV Informer