01/03/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Tokom mjeseca AVGUSTA Služba zaštite i spašavana opštine Pljevlja imala je 76 intervencija

Što se tiče požara na objektima pripadnici Službe zaštite su intervenisali na gašenju požara na porodičnoj kuću u Kozici, zaseok  Klađe, gašenju požara na pomoćnom objektu u Dobroj vodi i gašenju požara na poslovnom objektu na Srdanovom grobu.

Kada se radi o požarima na otvorenom, tokom avgusta pripadnici Službe zaštite imali su 50 intervencija i gasili su požare četinarske i listopadne šume, trave i niskog rastinja u Kozici – Orlić (2), Borisavljevici (2), Glibaćima (3), Krupicama, Paćevini (2), Drijeljevini (3), Pandurici, Tarskom omaru (3), Gradini (2), Bobovu, Mrzovićima (2), Zaglavku (3), Crljenicama, Ljutićima (3), Matarugama, Potkovaču, Gradcu (2), Bukovici (2), Bujiškoj brezi (3), Kotorcu, Đurđevića Tari, Bušnjama, Malim Krćama, Jugovu, Premćanama, Gukama, Pliješi, Potrlici, Glavici, ulici Orjenskoj i Marka Miljanova.

Ugašen je jedan požar ugljene prašine u Rabitlju i požar piljevine na Ilinom brdu.

Gašen je požar na stubu elektro mreže u ulici Avalskoj.

Ugašeno je pet požara na deponijama smeća u Brvenici, Suvodnju, Šumanama, ulici Skerlićevoj i Kozaračkoj. Ugašen je jedan požar na kontejneru na Stražici.

Bilo je šest tehničkih intervencija i to: pranje kolovoza poslije saobraćajnih udesa u Vilićima i na Trlici, ispumpavanje vode u ulici Kralja Petra Prvog, hvatanje zmije u ulici Đurđevdanskoj, i skidanje mačke sa krova objekta u ulici Lovćenskoj i spašavanje lasice u ul. Mila Peruničića.

Tokom avgusta vršeni su poslovi obezbjeđenja javnih okupljanja (6).

Bile su i dvije intervencije usled lažne dojave građana u Lijesci i na Dajevića hanu.

Sve intervencije su trajale 826 sati na kojim su pripadnici službe proveli ukupno 882 radna sata.

Dopremljeno 17 cistijerni vode

U avgustu je izvršena doprema 34 cistijerne vode od kojih 15 po unaprijed utvrđenom planu u Romsko naselje na Trlici, 16 cistijerni vode građanima na ruralnom području naše opštine i 3 cistijerne preduzećima.