22/04/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Opština Pljevlja još nije potpisala ugovor sa Ministarstvom finansija o preuzimanju tri od šest vatrogasnih vozila koje je država prije sedam  godina nabavila bez konsultacija sa pljevaljskom Službom zaštite i spasavanja.

Za nabavku vozila utrošeno je 2,3 miliona eura, a čelnici Opštine Pljevlja godinama su odbijali da potpišu ugovor jer nijesu bili zadovoljni uslovima koje im nudi Ministarstvo za otplatu vozila.

Gradonačelnik Mirko Đačić (DPS) kaže da vjeruje da će ugovor biti potpisan, ali nije precizirao kada.

“Svojevremeno smo prvi dobili ugovor, potpisali smo ga i proslijedili na adrese koje treba da stave potpis na taj dokument. Čekamo i vjerujem da će ugovor biti potpisan. Mi smo zadovoljni ovim aranžmanom”.

Đačić je ranije odbio da potpiše ugovor kojim bi se Opština obavezala da plati 2,6 miliona eura sa kamatom, za šest vatrogasnih vozila, iako su to od njega tražile partijske kolege iz Ministarstva.

On je tada istakao da takav ugovor neće potpisati ni po cijenu da ne bude gradonačelnik.

Godinu kasnije, Đačić je svoj potpis stavio na ugovor o preuzimanju polovine tih vozila.

Zbog nemogućnosti da ih parkiraju u garažama Službe zaštite i spasavanja, šest vozila je više od pet godina propadalo na parkingu bivše  radionice nekadašnjeg preduzeća “Građevinar”.

Posljednje dvije godine, vozila su u napuštenim garažama u pljevaljskoj kasarni.

Penzionisani komandir Službe zaštite Mlađen Simović u više navrata je ukazivao da su vozila mogla da se nabave jeftinije.

On tvrdi i da vozila po gabaritima ne odgovaraju pljevaljskoj Službi.

“Nabavljena su za gašenje šumskih požara, a za Opštinu je veliki izdatak da svoju vatrogasnu jedinicu oprema tako skupim vozilima. Vozila po svojim gabaritima ne odgovaraju službi za spasavanje, a mi nismo imali uticaja na nabavku”.

On kaže i da su vozila napunjena nepotrebnom opremom, a da Služba oskudijeva drugim, veoma bitnim pomagalima.

Tvrdi i da je Vlada vozila poklonila nekim opštinama.

Izvor: Vijesti