19/04/2024
obuka
oprema
50529076-626382131113276-5034691854147256320-n
default
default
previous arrow
next arrow

Dok su gasili „Sarajku“ neko vatrogascima tokom akcije ukrao dva vatrogasna crijeva

U požaru, rano jutros, izgorela je zgrada „Sarajke“ u naselju C, u ulici Kovačkoj. Požar je pričinio znatnu materijalnu štetu, a koliko neki ljudi mogu biti sebični i nestvarno pokvarani govori podatak da je neko tokom akcije vatrogasaca ukrao dva vatrogasna crijeva!?

U jedan sat i pet minuta iza ponoći služba zaštite dobila je obavještenje od građana da je došlo do požara na objektu bivše Sarajke. Prva ekipa koja je odmah izašla na teren zatekla je požar u već razvijenoj fazi.

Na sljemenu objekta je već izbijao plamen. Zgrada je u obliku slova T, pa se požar širio na sve tri strane, tako da smo praktično morali da radimo na tri fronta. Gašenje požara je otežavao jak južni vjetar, koji je na momente požar činio opasnim i po vatrogasce. Strahovali smo da se dio požara ne prenese na montažne objekte ovde u naselju “C”. U jednom djelu objekta su se nalazile plinske boce, tako das mo bili prinuđeni da ih iznosimo usred požara. Akcija je trajala sinoć od 1 sat i 8 minuta do 11 sati i 40 minuta. Učestvovalo je ukupno 6 vatrogasnih kamiona i 14 vatrogasaca. Uspjeli smo da spasimo dio objekta. Najveća šteta je u centralnom djelu objekta, gdje se nalaze rashladne komore i sušare od privrednika koji su se bavili otkupom šumskih proizvoda. Požar je nastao u nezgodno vrijeme noću, prilično kasno je dojavljeno. Jedan raritet u svemu tome je da nam je neko u toj akciji uzeo dva vatrogasna crijeva. Nije mi jasno kako i zašto, al’ ovom prilikom želim da mu se zahvalim na tome. I da ih iskoristi najbolje što može – kazao je Goran Čavić, komandir Službe zaštite i spasavanja.

Uzroke požara utvdiće vještaci protivpožarne struke čiji se dolazak očekuje sjutra.

Izvor: PV portal